Wendelsbergs teaterscen

På Wendelsbergs teater har vi minst 15 premiärer varje år. Vi spelar årligen 120 offentliga föreställningar – barnteater, revy, klassiker och samtidsdramatik – på vår egen teater. Dessutom producerar vi turnéföreställningar.

Vår teater är en klassisk proscenieteater med plats för 223 personer i salongen. Scenen tillhör de större med 9 m scenöppning och är rikt utrustad avseende ljus och ljud. I anslutning till scenen finns också en verkstad för både metall-, trä- och målningsarbeten.

Vår pedagogiska idé bygger på att ”man måste göra det man skall lära sig”. Därför gör vi teater i ”full skala” med publik och allt! Vi spelar för c:a 10.000 besökande varje säsong.


Wendelsbergs Teaterfestival 2017

20-28 maj är det dags för årets teaterfestival på Wendelsbergs teater- och skolscen! I år består festivalen av sammanlagt 11 produktioner som spelas och regisseras av skolans teaterelever. Varmt välkomna!

Priser:
1 föreställning: 50 kr
Festivalpass: 100 kr (se så många föreställningar du vill/hinner/orkar/kan!)
Studenterbjudande: köp 2 för priset av 1 (gäller även pass)

Bokning:
Mail: festival@wendelsbergsteater.com
Telefon: 0707-371913 (det går lika bra att smsa som ringa)

Läs mer här


TEATER NOMAD

Teater Nomad är en fri teatergrupp från Wendelsbergs teater- och skolscen i Mölnlycke. Vår vision är att resa när och fjärran för att spela teater och musik. Vi tror på scenkonsten som ett verktyg för att väcka diskussion, sprida glädje och skapa möten mellan människor.

Hösten 2016 och våren 2017 turnerar vi genom Sverige med två föreställningar:

NOSHÖRNINGEN av Eugene Ionesco 
och
TRENDER I LANDET LAGOM  –  En musikalisk tidsresa genom Sverige

Läs mer på www.wendelsbergsteater.com >>>

empty