Internatet
– bli en del av Wendelsberg

Att bo på Wendelsberg under sin utbildningstid är en speciell känsla. Gemenskapen med dina skolkamrater, atmosfären i huset och praktisk närhet till allt bildar tillsammans något som är unikt för en folkhögskola på 2000-talet.

Wendelsbergs folkhögskola är en internatfolkhögskola. De studerande som så önskar har möjlighet att bo på skolans internat.

Internatlivet är en viktig del av skolans liv, en intensiv och stimulerande gemenskap utanför den vanliga lektionstiden. Här tränar Du dig i att komma överens med dem som är väldigt olika dig. Du lär dig fantastiska saker om människor från hela Sverige och andra delar av värden och väldigt mycket om dig själv. Du kanske till och med, som så många genom åren, möter vänner för livet här.

Skolan har 73 enkel/dubbelrum i tre olika elevhem för långkurselever: Huvudbyggnaden, Mellangården och Hildingsgården. På elevhemmen har varje elev eget, möblerat rum. Skolan tillhandahåller inte sängkläder. I varje elevhem finns kök där du har möjlighet att laga din egen mat om du stannar kvar på helger och lov. Det finns också ett samlingsrum med TV och DVD-spelare. Här får du tillfälle att under trivsamma former umgås med de andra eleverna som bor på internatet. Elever som bor på internatet serveras under kurstiden (ej under lov och andra studieuppehåll) frukost, lunch och kvällsmat måndag-fredag i skolans matsal. Skolan är känd för sin goda, hemlagade mat.

Hyresavtal och ordningsregler
Hyresavtal och ordningsregler för internatboendet finner du här.
Kostnader för hyra och mat ser du lite längre ner på denna sida under rubriken Internatavgift.

Elever som bor i internat
För att göra internatlivet till den trivsamma miljö som den brukar vara, har vi några gemensamma uppgifter:
* vi försöker att anordna aktiviteter t. ex. gemensamma filmkvällar, fikakvällar etc.  Det får du gärna hjälpa till med.
* du kommer tillsammans med en annan elev, en vecka om året, att ansvara för att duka ut och diska efter kvällsmaten, mellan klockan 17.15 och 18.15 på vardagar. Du har möjlighet att välja denna köksvecka vid läsårets första internatmöte. Köksveckan är obligatorisk.

Internet
Det finns fri WiFi på alla internatrum. Detta ingår i hyran.

Bilparkering
Det finns två stora elevparkeringsplatser på skolområdet,  ovanför gymnastiksalen,
samt två mindre parkeringar för besökare.

Försäkringar
Du är olycksfallsförsäkrad under tiden du är inskriven som elev på skolan. Försäkringen gäller skoltid, fritid och ferier. Vi vill dock göra dig uppmärksam på att skolan inte har någon försäkring som täcker elevernas privata ägodelar. Om du har värdefulla saker på ditt rum på internatet rekommenderar vi att du har en hemförsäkring som täcker detta.

Drogfri miljö
Vi verkar för en alkohol och drogfri miljö, vilket innebär att Du inte får förtära eller inneha alkohol och droger inom skolans område inklusive elevhem.

Internatavgift
Betalas av elever som bor på skolan. För att bo i enkelrum betalar du mellan 5.100 och 5.700 kronor för en fyraveckorsperiod, beroende på rumsstandard. I denna avgift ingår kost och logi fem dagar i veckan. Mat under helgdagar och skollov ingår inte. För boende i delat rum görs hyresavdrag.
Du som skall bo på skolans internat får ett särskilt informationsblad med uppgifter om vad du skall ta med dig m.m.

I samband med utflyttningen besiktigas rummet. Hyresgästen ansvarar för skador och förslitning utöver det som kan anses normalt. Borttappade nycklar debiteras med 500:-

Mat- och allergipolicy
Vi tillhandahåller god och vällagad mat, och serverar alltid ett vegetariskt alternativ. Allergier mot gluten, laktos, nötter, mjölkprotein samt ägg, kan vi ta hänsyn till om vi får ett läkarintyg.

Vi har inget allergisanerat kök eller separat kök för specialkost.

I våra lokaler kan förekomma luftburna ämnen från t ex mjöl, nötter, fisk, ägg, blommor och krukväxter, liksom hår från pälsdjur etc.

Vi tillhandahåller varken dietkost eller vegankost.

 

Vill du veta något mer om internatet så kontakta skolexpeditionen på 031 338 0530

 

empty