Seniorkurs på Wendelsbergs folkhögskola

– en vår fylld av inspiration och möten

Kom och ta del av livet på Wendelsbergs folkhögskola med allt vad det innebär i form av kultur och upplevelser. Det blir föreläsningar i olika former och om olika ämnen från dåtid till nutid. Allt i vår unika 1800-talsmiljö mitt i nuet. Inom det möjligas ram, i dessa tider, besöker vi teatrar och andra kulturinstitutioner och tittar både framför och bakom scenen, t ex på Röda sten och Operan.

Under kursens gång träffar du ett antal av Wendelsbergs lärare och utöver det några inbjudna föreläsare. Studierna växlar mellan samtal, föredrag, studiebesök och en del kreativa övningar inom konst, teater och sång. Eventuellt gör vi någon längre dagstur under våren utifrån gruppen intressen. Kursinnehållet blir en blandning av ämnen och inriktningar, känt och okänt, överraskande och berörande.

Vi följer noga utvecklingen vad gäller covid-19. En kraftig ökning av smittspridningen kan innebära att kursen ställs in. Seniorkursen kommer att hållas i lokaler där vi har möjlighet att hålla avstånd och i övrigt följa folkhälsomyndighetens rekommendationer på bästa sätt. Några av träffarna kommer att hållas utomhus.

När?

11 januari till 7 maj 2021. Vi träffas två gånger i veckan, tisdagar 13.10 – 16.00 och torsdagar 09.30 – 12.30. Uppehåll under veckorna 7  och 14.

Övrig information

  • Kursstart den 7 januari.
  • Avgiften är 1 200 kronor. I avgiften ingår kursmaterial, försäkring under kurstid och kaffe/thé med tilltugg.
  • Den som vill kan avsluta eller starta träffen med att äta lunch på skolan (i Covid-tider kan du äta från 12.30 i Lilla matsalen). Priset för lunchen är 65 kronor.
  • Vill du åka med på den eventuella dagsresan under våren tillkommer en avgift beroende på resmål.

Anmälan: Du anmäler dig här

Kursledare: Kursen leds av lärare på Wendelsbergs folkhögskola.

Kontakt och frågor: Gunn Svensson, 0707-371920, gunn.svensson@wendelsberg.se

Läs mer här om fördelarna med att gå på seniorkurs på folkhögskola.

empty