Seniorkurs på Wendelsbergs folkhögskola

Välkommen till vår stimulerande och folkbildande miljö, social gemenskap samt god lunch och fika i vår restaurang. Många kursdeltagare uppskattar att vara i den aktiva miljön, lyssna på intressanta föreläsningar och utveckla nya bekantskaper. Allt i vår unika 1800-talsmiljö mitt i nuet. I januari startar kursen Kultur, natur och samhälle.

Kultur, natur och samhälle

Med start vecka 4 (22 januari) möts vi 2 gånger i veckan, tisdagar 9.00 – 12.30 och onsdagar 13.00 – 16.30 fram till vecka 19. Uppehåll under vecka 7 och 16.

Tillsammans lär vi oss mer om kultur, natur och samhälle. Under kursens gång träffar du ett antal av Wendelsbergs lärare och utöver det några inbjudna föreläsare. Studierna växlar mellan samtal, föredrag och studiebesök. Under våren gör vi två dagslånga studieresor kopplat till de ämnen vi läser (detaljer kommer inom kort). Kursinnehållet blir en vild blandning av ämnen och inriktningar, känt och okänt, överraskande och berörande. Du väljer själv om du vill delta  på studieresan eller inte.

Information

  • Kursstart den 22 januari.
  • Avgiften är 1 200 kronor för två träffar i veckan. I avgiften ingår kursmaterial, försäkring under kurstid och kaffe/thé med tilltugg. Den som vill kan avsluta eller starta träffen med att äta lunch på skolan. Priset för lunchen är 65 kronor.
  • Avgiften för resan är 900 kronor, inklusive resa med buss, förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe och eventuella entréer. Närmare information kommer senare.

Anmälan: Du anmäler dig här.

Kursledare: Kursen leds av lärare på Wendelsbergs folkhögskola.

Kontakt och frågor: Eva Selander, 0707-371909, eva.selander@wendelsberg.se eller Gunn Svensson, 0707-371920, gunn.svensson@wendelsberg.se

empty