Wendelsbergs teaterscen

På Wendelsbergs teater har vi minst 15 premiärer varje år. Vi spelar årligen 120 offentliga föreställningar – barnteater, revy, klassiker och samtidsdramatik – på vår egen teater. Dessutom producerar vi turnéföreställningar.

Vår teater är en klassisk proscenieteater med plats för 223 personer i salongen. Scenen tillhör de större med 9 m scenöppning och är rikt utrustad avseende ljus och ljud. I anslutning till scenen finns också en verkstad för både metall-, trä- och målningsarbeten.

Vår pedagogiska idé bygger på att “man måste göra det man skall lära sig”. Därför gör vi teater i “full skala” med publik och allt! Vi spelar för c:a 10.000 besökande varje säsong.

Läs mer på www.wendelsbergsteater.com


Turnéteater

​DUGAteatern är en fristående teatergrupp från Wendelsbergs teater och skolscen med bas i Göteborg. Under hösten 2018 och våren 2019 turnerar DUGAteatern i Sverige med två produktioner. Vi strävar efter att erbjuda kultur för alla, stora som små. Vi jobbar bland annat med teater, musik och workshops. Vi studerar också teaterpedagogik och i slutet av läsåret erhåller alla medlemmar intyg som teaterpedagoger.

Som en turnerande teater vill vi besöka så många olika platser som möjligt. Det kan till exempel vara en teater, föreningslokal, skola, arbetsplats eller en caféscen. Vi strävar efter att ge publiken minnesvärda upplevelser.

DUGAteaterns medlemmar: Bjarki Ardenheim, Sofie Folgart, Emma Gester, Brinde Karlsvärd, Ingrid Kullberg, Anna Lehtonen, Nils Sahlström, Moa Salén, Mathilda Wallgren.

 

 

 

Läs mer och boka på:

dugateatern.webnode.se

www.facebook.com/dugateatern

www.instagram.com/dugateatern

dugateatern@hotmail.com