Vad tycker de boende om internatet?

Simon: Allmän linje – första året – eget rum

Hur trivs du med boendeformen internat? Hur tycker du att Wendelsbergs internat är?
Jag tycker det är bra, som att bo i ett kollektiv vilket är väldigt mysigt!

Vad gör man när man har tid över?
Jag brukar plugga, dansa eller hänga med klasskompisar och andra personer på skolan!

Hur tycker du att maten är?
Maten är fantastisk! Alltid fräscht och gott! Särskilt frukosten.

Beskriv ditt rum med tre ord!
Mitt rum är mysigt, hemtrevligt och estetiskt.

Tips till nya internatboende?
Ta med dig allt du har och det som inte får plats säljer du på skolans klädbytardagar och loppisar!

Jahfet: Allmän linje – andra året – delar rum

Hur trivs du med boendeformen internat?
Jag är rätt social av mig och trivs runt många människor så boendeformen är helt rätt för mig. Det känns lite som att bo i ett kollektiv och det finns alltid någon skön att prata med i köket.

Hur tycker du att Wendelsbergs internat är?
första tanken som kommer till mig är att det alltid är livligt här, det ”slöaste” som händer här är en filmkväll och det flippigaste är nog våra kurragömma-turneringar (yup jag är 23 år).

Jahfet – du delar ju rum i år – hur är det?
Jag har bara delat rum detta år, och alltså, det gäller ju att man väljer (om man har möjligheten till det) sin rumskamrat väl, även de största rummen är rätt intima så det kan vara en utmaning att inte gå varandra lite på nerverna, men det hör faktiskt till, hanterar man det väl hittar man en vän för livet.

Vad gör man när man har tid över?
Jag skulle vilja säga att jag pluggar, men i ärlighetens namn så spenderar jag den mesta av min fria tid med mina kamrater i något av allrummen. Där gör vi verkligen allt.

Hur tycker du att maten är?
Maten är för det mesta tvärbra som en akademiker hade sagt, Wendelsberg driver ju också en restaurang så det är ändå bra standard.

Beskriv ditt rum med tre ord!
Litet (och) fina väggar.

Tips till nya internatboende?
Spendera inte tiden på ditt rum, var ute och häng med resten av Wendelsbergarna, det är en sjukt unik känsla på skolan om man hoppar in med båda fötter samtidigt. Kommer på riktigt minnas min tid på Wendels som de bästa tre åren i mitt ungkarlsliv och det är nästan enbart på grund av internatet!

Emma: Tal 2 – andra året – eget rum

Hur trivs du med boendeformen internat?
Jag trivs mycket bra med att bo på internat! Det är otroligt lyxigt att bo på skolan och inte behöva pendla fram och tillbaka varje dag. Dessutom kommer man otroligt nära sina klasskompisar på ett sätt som är omöjligt om man inte bott på skolan.

Hur tycker du att Wendelsbergs internat är?
Mysigt är det bästa ordet för att beskriva det. Alla som bor här blir som en extra familj och man vill inget annat än att umgås dygnet runt – något jag aldrig trodde att jag skulle vilja. Jag har hela tiden haft inställningen att det är en pina att dela rum och att det inte är något för mig men Wendelsberg har vänt upp och ner på det – något jag är otroligt tacksam för!

Emma – du delade rum första året – hur var det?
Första året delade jag rum med Alexandra och jag trodde som sagt att det skulle vara en pina men när vi flyttade ihop blev det snabbt tydligt att så definitivt inte var fallet! Om man har en tydlig kommunikation när man vill umgås eller när man känner för att dra sig tillbaka till sitt eget hörn är det det bästa som finns! Jag och Alexandra brukade ”umgås i tystnad” som vi kallar det vilket är att vi båda var på rummet men gjorde vår egen grej till exempel se på serie, rita, skriva, läsa eller vad som helst. På så vis så kan man vara ifred men inte ensam – något jag rekommenderar starkt!

Vad gör man när man har tid över?
Precis samma sak som man skulle gjort om man bor någon annanstans skulle jag gissa – fast att man har alla sina kompisar ett par dörrar bort och tillgång till alla lärosalar. På så vis kan man stanna på rummet – ta en nap, se på film eller vad man nu vill göra, eller knacka på hos någon kompis och hitta på något tillsammans! Dessutom kan man öva som man vill i lärosalarna, t.ex. dans, sång eller träna i gymmet. Vi har även flera fina löpslingor som man kan använda om orken finns efter skoldagen ;)

Hur tycker du att maten är?
Jag är ganska matglad så jag tycker den är fantastisk! Det finns alltid vegetariska och veganska alternativ och en enorm salladsbuffé!

Beskriv ditt rum med tre ord!
Mysigt, hemma och tryggt.

Tips till nya internatboende?
Ha tydlig kommunikation med din rumskompis! Det är viktigt att man förstår hur den andre funkar så att det inte blir missförstånd.

Daniel: Musikal 1 – första året – delar rum

Hur trivs du med boendeformen internat?
Det är helt underbart att bo på internat! Man är konstant omgiven av likasinnade kompisar och det är en underbar möjlighet att lära sig ta hand om sig själv. Om man vill grotta ner sig i sina studier är också internat ett fantastiskt sätt att bo på då man spenderar mycket ledig tid i en motiverande miljö.

Hur tycker du att Wendelsbergs internat är?
Internatet på Wendelsberg är supermysigt! Det är uppdelat på tre olika byggnader med bara några meter emellan vardera och i dessa byggnader hålls också alla lektioner, så ofta behöver man inte ens ta på sig skor för att knata över till närmaste övningssal. Det är också nära till både gym, gymnastiksal, tvättstugor, matsal, kök, uppehållsrum med mera. De sistnämnda bokas hur ofta man vill för att, till exempel spela spel, kolla film eller bara hänga. I min klass har vi just nu ett koncept som vi kallar för ”Musical Monday”! vilket innebär att vi ser en ny musikal varje måndag tillsammans i något av allrummen.

Daniel – du delar ju rum – hur är det?
Jag och min rumskompis blev bra polare på väldigt kort tid. Man kan ju tro att det kan kännas lite påträngande att bo så nära inpå varandra och speciellt om man inte känner varandra sedan innan men alla förstår att man är i behov av eget utrymme. Man hittar väldigt snabbt en balans mellan att kunna snacka och ha kul med varandra på rummet och att bara kunna vara för sig själv.

Vad gör man när man har tid över?
Som sagt finns det hur mycket möjligheter som helst till att öva, antingen själv eller med andra. Annars är det alltid någon som har någon aktivitet igång som vi delar med oss av till varandra via vår internatgrupp på Facebook. Det kan vara inbjudningar till allt från att kolla serier ihop till steppworkshops eller badminton. Göteborg är heller inte långt bort med buss om man vill in till storstaden.

Hur tycker du att maten är?
Maten är helt fantastisk! Skolan bedriver hotell- och konferensverksamhet parallellt med skolan så vi får mat med standard därefter. Det är i princip hotellfrukost varje morgon och ibland får vi även efterrätt till maten om köket känner för att lyxa till det. Lunch och middagar är jättegoda och serveras alltid med ett stort salladsbord.

Beskriv ditt rum med tre ord!
Oftast lite stökigt. Skämt åsido – hemtrevligt, tryggt och nära.

Tips till nya internatboende?
Oroa dig inte så mycket. Man har ofta så många funderingar kring hur allt kommer att fungera men allt löser sig alltid i slutändan. Alla på internatet och i personalen vill en väl och ställer upp om det är något.

Vi har också gått på Wendelsberg

Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas.
Jag godkänner
Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas.
Jag godkänner
Av sekretessskäl behöver YouTube din tillåtelse för att laddas.
Jag godkänner