Vad tycker de boende om internatet?

Nora och Frida – teaterlinjen – delar rum

Hur trivs ni med boendeformen internat?
Vi trivs bra jag och Frida! Ibland lite otympligt att dela badrum med alla på våningen men det är ju också en del av charmen. Man brukar säga att det inte finns några hemligheter här på slottet på grund av att det är så lyhört att man kan höra alla samtal.
Det är oerhört mysigt att bo så nära varandra och det blir en väldigt go gemenskap.

Hur är det att dela rum?
Det är väldigt trevligt att dela rum, såklart saknar man egentid ibland men om man får turen att dela rummet med en skönt typ så mysigt och kul!

Vad gör ni när ni har tid över?
På fritiden läser vi böcker, manus, kollar på serier tillsammans, virkar ihop och skvallrar om livet. Vi har ordnat temakvällar som t.ex. Norsk afton, Skånekväll, filmmys, tacokvällar med mellofirande och spelkvällar.

Hur tycker ni maten är?
Frukostarna är jättebra! Luncherna bjuder på olika alternativ som vegetariskt och en fantastisk salladsbuffé. Middagarna är lite mer ”spartanska”.

Beskriv ert rum med tre ord
Charmigt, Skönt och Grönt

Tips till nya internatboende
Ta med dig lite kludd och kreativitet och gör rummet till ditt. Ta med egen belysning och växter. Det finns olika rum med helt olika utseenden, antingen det vita och rena mellangården och Hilton eller slottets gamla och charmiga stil, var beredd på att du kan bo vart som helst.

Elin – Lärarassistent – eget rum

Hur trivs du med boendeformen internat?
Jag trivs mycket bra med att bo på internatet. Det blir en stor gemenskap och man har alltid massa roliga människor omkring sig!

Vad gör du när du har tid över?
När jag har tid över så brukar jag umgås med kompisar i de gemensamma allrummen eller sitta i mitt rum och plugga. Jag brukar även träna och det finns stor tillgång till bra gym i närheten eller så kan man använda skolans välutrustade gym.

Hur tycker du maten är?
Jag tycker att maten på skolan är riktigt bra! Det finns mycket alternativ för de som äter vegetarisk eller vegansk kost och det finns även ett stort salladsbord som alltid är fyllt med massa goda saker.

Beskriv ditt rum med tre ord
Om jag skulle beskriva mitt rum med tre ord så skulle det vara mysigt, bohemiskt och hemtrevligt.

Tips till nya internatboende
Mina tips till nya internatboende är att ta tillvara på tiden så mycket som möjligt och att försöka att umgås med andra på internatet. Se också till att ni sköter städveckorna för en så trivsam miljö som möjligt.

Hampus – musikallinjen – eget rum

Hur trivs du med boendeformen internat?
Jag gillar verkligen internatlivet och skulle säga att jag stormtrivs med denna boendeform. Det ger mig trygghet när det kommer till bostad men även möjlighet för massa roliga äventyr och chans till att bygga nya spännande relationer.

Vad gör du när du har tid över?
Det finns ju oändligt med saker man kan hitta på. Ofta gör jag saker med andra internatelever tillexempel ser på film, bakar, spelar sällskapsspel, går på promenader eller går och badar om vädret tillåter, då vi har fina badplatser inte alls långt bort från skolans område.

Hur tycker du maten är?
Jag skulle vilja påstå att jag aldrig har varit missnöjd med maten på denna skola. Det är bra variation på maten och det finns bra vegoalternativ till varje maträtt. Utöver de olika rätterna som serveras så finns det alltid, kaffe, te och ett stort salladsbord med alla möjliga grönsaker, röror och såser vilket jag uppskattar något enormt.

Beskriv ditt rum med tre ord
Hemtrevligt, öppet och bekvämt.

Tips till nya internatboende
Ha överseende, var inkluderande och njut av allt det roliga som händer på internatet.

Sara – Allmän linje – eget rum

Hur trivs du med boendeformen internat?
Jag trivs väldigt bra med folk omkring mig, den spontana karaoken som plötsligt kan uppstå i duschrummet är något som inte går att uppleva någon annanstans än på ett hejdundrande bra internat.

Vad gör du när du har tid över?
Jag flyttade ner från Örnsköldsvik förra året så jag utforskar Göteborgs alla italienska restauranger och lär mig hur det är att bo i en stad där regnet alltid öser ner. Om jag har tid över någon dag när det inte regnar brukar jag gå ut i Wendelsbergsparken och lägga mig i min hängmatta och spela lite gitarr.

Hur tycker du maten är?
Frukosten kan få vem som helst att bli en person som äter frukost, nybakat bröd varje morgon med brieost och marmelad.

Beskriv ditt rum med tre ord
Karaktäristiskt, luftigt och bohemiskt

Tips till nya internatboende
Skapa en gruppchatt med alla som bor i din korridor, var kommunikativ istället för passivt aggressiv om det är något som skaver. Skriv ditt namn på all mat så ingen tar den av misstag. Om du inser lite för sent att du saknar en deciliter socker, ta inte bara för dig utan skriv i gruppchatten! Det är alltid någon som delar med sig!!!

Vi har också gått på Wendelsberg