Wendelsbergs kamratförbund

Behåll gemenskapen

Wendelsbergs kamratförbund är en ideell förening bestående av gamla elever och personal. Kamratförbundet stöttar skolan genom gåvor, insamlingar och ideellt arbete. Ordförande är rektor Sören Eriksson.

Wendelsbergs årsblad

Kamratförbundet ger varje vår ut ett nummer av Wendelsbergs årsblad, som speglar livet på skolan förr och nu. Årsbladet delas ut till årets elever och skickas till alla medlemmar i kamratförbundet. Redaktör är Ola Karlberg, som kan nås med adressen ola.karlberg@wendelsberg.se.

Klicka här för att läsa årsbladet 2024

Kamratmöte

Kamratförbundet anordnar varje år ett kamratmöte på Wendelsberg, dit alla gamla elever är välkomna.

Ungefärligt program på mötet den 9 maj 2024:

11.00 Wendelsbergs Familjedag för allmänheten startar. Massor av aktiviteter för alla åldrar – missa inte! Under familjedagen kan du köpa lunch eller fika
14.00 Familjedagen avslutas

15.00 Kamratmötet inleds med årsmöte
17.30 Buffé och efter det fortsatta samtal, årskursvisa träffar och allmänt umgänge

Boka gärna lokal för din årskurs på 031-338 05 36.

Önskar du ta del av buffén kl 17.00 behöver du anmäla dig till 031-338 05 36 eller info@wendelsberg.se. Buffén kostar 230 kronor inklusive dricka, kaffe och så mycket tårta du orkar äta

Priser för övernattning: 450 kronor per person i dubbelrum. 750 kronor i enkelrum.
Frukost ingår. Boka på tel 031-338 05 36.

Håll kontakt med dina kurskamrater
Vill du ha hjälp att hitta dina gamla kurskamrater? Ring oss på skolan så ska vi försöka hjälpa till.
Skolans växel har telefon 031-338 05 30.

Här finns en lista på kontaktpersoner till olika årskurser >>>

Vi finns på facebook! Följ oss på wendelsbergskamratförbund >>

Medlemskap i Kamratförbundet
Alla nuvarande och före detta elever, anställda och andra wendelsbergsvänner kan bli medlemmar i kamratförbundet. Medlemsavgiften är 200 kronor per år. Du blir medlem genom att betala in årsavgiften på Plusgiro 16 37 48-7

OBS! Glöm inte att ange namn och personnummer när du betalar medlemsavgift.

Sponsra en stol på teatern
För att få ditt namn på en av teaterns stolar gör du så här: sätt in summan 2000 kr på Kamratförbundets Plusgiro 163748-7. I meddelanderutan kan du skriva om du vill ha en viss stol på en viss rad annars så väljer vi åt dig. Ditt namn kommer sedan sättas upp på en mässingsskylt på stolsryggen. Maila oss samtidigt på info@wendelsberg.se för att ge oss dina kontaktuppgifter.

Logo IOGT-NTO

Wendelsberg är IOGT-NTO:s folkhögskola. Den startade 1908 och drivs idag av den ideella föreningen IOGT-NTO:s folkhögskoleförbund Wendelsberg.

IOGT-NTO:s vision är ett samhälle där alla har tillgång till personlig utveckling och goda levnadsförhållanden. Det samhället kan endast byggas av medborgarna själva, med hjälp av kunskap och i samarbete under demokratiska former.

IOGT-NTO menar att bruket av alkohol och narkotika är ett hinder för en sådan utveckling

Utbildning är inget som bara pågår vissa tider på dygnet under vissa delar av livet. Det är ett sätt att leva. När man utvecklar sina förmågor behöver man tillgång till ett opåverkat medvetande och känsloliv.

Wendelsberg är därför en alkohol- och narkotikafri zon där alla ska ha möjlighet till personlig utveckling utan sociala krav på att använda alkohol eller narkotika. Vi har ett konsekvent program för att hålla skola och internat fritt från alkohol och narkotika.

Läs mer om IOGT-NTO-familjen

IOGT-NTO
UNF
Junis
NBV
NSF
Tidningen Accent