Lär känna skolscenens lärare

Bosse Widell, teaterpedagog på Wendelsberg

Bosse Widell är utbildad teaterpedagog och undervisar i improvisation, scenframställning och regi.

Han har stor erfarenhet av turnerande teaterarbete i fri grupp. Har varit med och grundat fria teatergrupper i både Stockholm och Göteborg. Han har även frilansat som regissör och regisserat skolans större produktioner dom senaste åren. Han har stor kärlek till improvisation och är en av grundarna till GBG Impro och dess första konstnärlige ledare. Han har undervisat på skolan sedan år 1999.

Caroline Rydefjord, undervisar i scenframställning, grundträning, forumteater och yoga

Caroline Rydefjord är utbildad dramapedagog och yogainstruktör. Hon har gått skådespelarutbildning på Skara Skolscen och regiutbildning vid Dramatiska Institutet. Caroline har även varit kursledare i improvisationsteater på Improverket i Göteborg.

På skolan undervisar hon i scenframställning, grundträning, forumteater och yoga.

Lisa Henningsson är utbildad på Balettakademiens treåriga musikalartistutbildning i Göteborg.
Hon har arbetat som danslärare för barn och unga på diverse dansskolor sedan 2005, och gick själv musikallinjen på Wendelsbergs folkhögskola år 2010–2012.

Dansämnena som Lisa undervisar i är: jazz, modern dans, street, teknik och improvisation. Hon koreograferar även nyårsrevyn som görs utav tvåorna på musikallinjen, samt håller i fyslektionerna.

Helle Dahl, teaterlärare

Helle Dahl har sina rötter i amatörteatern och är pedagog sedan mer är 30 år. Hon har gjort allt från att spela tung dramatik t ex Jean-Paul Sartre till att vara den itusågade damen i en turnerande varieté. Hennes specialitet är dramaturgi och processinriktad projektledning/regi.

Jesper Åvall, teaterlärare på Wendelsberg

Jesper Åvall är utbildad till skådespelare vid Teaterhögskolan i Malmö. På teaterhögskolan skrev han magisteruppsatsen ”En skådespelares arbete under utbildningen” och blev därmed en av de första skådespelarstudenterna att tilldelas titeln Magister. Jesper har arbetat som professionell skådespelare på institutioner såväl som med fria grupper runt om i Sverige. Han har jobbat på bland annat Borås stadsteater, Samiska teatern, Tornedalsteatern, Regionteater väst och Göteborgs stadsteater.

Jesper har rörelsebaserad skådespelarträning som grund men undervisar också i scenframställning, rörelse, akrobatik och regi. Han är också utbildad teaterpedagog.

Karin Lindqvist Eklund, undervisar i sång, röst och musikalimprovisation

Karin Lindqvist Eklund är sångpedagog och körpedagog, utbildad på Musikhögskolan Artisten vid Göteborgs universitet. Karin undervisar i sång, röst och musikalimprovisation på Wendelsberg. Dessutom driver Karin eget företag där hon frilansar som pianist, sångare, sång- och röstpedagog samt körledare i olika sammanhang.

Maria Onelius, undervisar i scenisk sång, kör, duetter, vis- och musikalsång

Maria Onelius är utbildad teater-, musikdrama- och sångpedagog. Sina utbildningar har hon fått på Wendelsbergs folkhögskola och Högskolan för scen och musik i Göteborg. På Wendelsberg undervisar Maria bland annat i scenisk sång, kör, duetter, vis- och musikal-sång.

För att få inspiration till undervisandet tycker hon att det är viktigt att själv utöva sitt musikintresse och sjunger därför i olika sammansättningar utanför Wendelsberg, bland annat jazz-trio, kör och funkband. Maria driver även två körer utanför Wendelsberg.

Jonas Bagge, undervisar i musikteori, musikalhistoria, vishistoria, band och piano

Jonas Bagge har utbildat sig på musikhögskolan och lärarhögskolan. På Wendelsberg arbetar han som musiklärare där han undervisar i bland annat musikteori, musikalhistoria, vishistoria, band och piano.

Han firar 40 år som lärare på Wendelsberg, både på Skolscenen och på allmän linje. Dessutom har han turnerat med både dansband, visgrupper och varieté på sin fritid.

Jennie Rydén, regisserar och undervisar i scenframställning

Jennie Rydén har en Masterexamen i fördjupat skådespeleri vid Göteborgs universitet. Hon utbildade sig till skådespelare på Teaterhögskolan i Göteborg åren 1999-2003 och har sedan dess arbetat som frilansande skådespelare runt om i Sverige.

De senaste 10 åren har hon blandat skådespelaruppdrag med att arbeta som regissör och utbildare inom teatern. På Wendelsberg regisserar Jennie och undervisar i scenframställning.