Wendelsbergs skolscen –
Musikallinjen

Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande musikalutbildning som bygger på medverkande i scenkonstens alla praktiska processer.

Musikallinjen

Det första året är i huvudsak inriktat på färdighetsträning. Du får arbeta med olika dansstilar, sång och musik samt improvisation och scenframställning. Vi arbetar också med teaterhistoria och ledarskap.

Under kursen arbetar du också med instudering av en kortare dramatisk scen samt i en dans-, tal- eller musikalproduktion som visas vid offentliga föreställningar på teatern.

Det andra året blir arbetet mer självständigt med projektledning, regiarbete och pedagogiska uppgifter. Året kombinerar färdighetsträning med föreställningsproduktion. Färdighetsträningen från första året fördjupas och tillämpas i produktionen av två större föreställningar som spelas offentligt på teatern. Under året arbetar vi också med scenografi, ljus och kostym.

Läs mer om oss som undervisar på skolscenens kurser.

Kursupplägg – år 1

Det första året är i huvudsak inriktat på färdighetsträning. Du får arbeta med olika dansstilar, musik, med grupp och enskild undervisning i sång samt improvisation och scenframställning. Vi arbetar också med teater- och musikalhistoria, regi och praktisk pedagogik.

Under kursen arbetar du också med instudering av en kortare dramatisk scen. Du medverkar i en taldramatisk- eller musikalproduktion som visas vid offentliga föreställningar på teatern.

Elever från Wendelsbergs skolscen

Kursupplägg – år 2

Det andra året kombinerar färdighetsträning med föreställningsproduktion. Färdighetsträningen från första året fördjupas och tillämpas i två större produktioner som spelas offentligt på teatern.

Du kommer att få regissera samt ge praktisk ledning av teaterkurser. Under året ges också kurser i scenografi, ljus och kostym.

Kursbeskrivning >>

Vi har också gått på Wendelsberg