Stödgruppledaren – 15 veckor, halvfart på distans

-en distansutbildning för dig som vill arbeta med barn och ungdomar till föräldrar, eller andra närstående, med ett riskbruk eller beroende av alkohol och andra droger. Kursen pågår under 15 veckor hösten 2018 på halvfart med två närträffar.
Läs mer här.


Samtalsledaren 2019

– en distansutbildning för dig som vill arbeta som samtalsledare för självhjälpsgrupper med anhöriga och beroende

Wendelsberg tillsammans med IOGT-NTO startar en utbildning av samtalsledare för självhjälpsgrupper med anhöriga och beroende. Metoden bygger på MI (motiverande samtal) och IOGT Tysklands metod som bedriver 70 grupper med 3 500 deltagare varje år.

Läs mer här


Aktiva hus – 35 veckor, halvfart på distans

Kursen syftar till att stimulera lokal verksamhetsutveckling för alla åldrar och grupper i nykterhetsrörelsens lokaler. Deltagarna ges verktyg för att starta ny eller utveckla redan befintlig verksamhet i hus och lokaler inom nykterhetsrörelsen runt om i vårt avlånga land. Kursen genomförs i samarbete med IOGT-NTO och Våra Gårdar.
Läs mer här.


ÅTERBRUKET – en kurs i hållbarhet
– en kurs för dig som vill göra skillnad

Vi lever i en slit- och slängvärld och mycket av det som slängs kan oftast återanvändas, fast på ett annat sätt. Gamla jeans blir till väskor och en gryta blir till en taklampa… Kursen passar dig som vill vara med och utveckla återbrukstanken i dess många olika delar. Kursen genomför på Vännplatsen Second Hand i Torslanda och innehåller både teori och praktik. Läs mer här.


Seniorkurser på Wendelsbergs folkhögskola

Välkommen till vår stimulerande och folkbildande miljö, social gemenskap samt god lunch och fika i vår restaurang. Många kursdeltagare uppskattar att vara i den aktiva miljön, lyssna på intressanta föreläsningar och utveckla nya bekantskaper. Allt i vår unika 1800-talsmiljö mitt i nuet. I januari 2019 startar vi kursen Kultur, natur och samhälle.
Läs mer här.


Praktiskt ledarskap – 15 veckor

En kurs för dig som är minst 18 år och vill utveckla dig som ledare i ditt arbete med barn och ungdomar. Kursen pågår under 15 veckor hösten 2018 och läses på halvfart. Kursen genomförs i Angered.
Läs mer här.


empty