Aktiva hus – 35 veckor, halvfart på distans

Kursen syftar till att stimulera lokal verksamhetsutveckling för alla åldrar och grupper i nykterhetsrörelsens lokaler. Deltagarna ges verktyg för att starta ny eller utveckla redan befintlig verksamhet i hus och lokaler inom nykterhetsrörelsen runt om i vårt avlånga land. Kursen genomförs i samarbete med IOGT-NTO och Våra Gårdar.

Läs mer här.


ÅTERBRUKET – en kurs i hållbarhet
– en kurs för dig som vill göra skillnad

Vi lever i en slit- och slängvärld och mycket av det som slängs kan oftast återanvändas, fast på ett annat sätt. Gamla jeans blir till väskor och en gryta blir till en taklampa… Kursen passar dig som vill vara med och utveckla återbrukstanken i dess många olika delar. Kursen genomför på Vännplatsen Second Hand i Torslanda och innehåller både teori och praktik.

Läs mer här.


Seniorkurser på Wendelsbergs folkhögskola

Välkommen till vår stimulerande och folkbildande miljö, social gemenskap samt god lunch och fika i vår restaurang. Många kursdeltagare uppskattar att vara i den aktiva miljön, lyssna på intressanta föreläsningar och utveckla nya bekantskaper. Allt i vår unika 1800-talsmiljö mitt i nuet. I januari 2019 startar vi kursen Kultur, natur och samhälle.

Läs mer här.


 

empty