Andra kurser

Två män spelar dragspel och gitarr

Städ- och lokalvård, en yrkeskurs på folkhögskola

Utbildningen arrangeras av Wendelsbergs folkhögskola i samverkan med Folkuniversitetet i Väst och är en yrkeskurs på gymnasienivå. Wendelsbergs folkhögskola ligger i Mölnlycke men kursen kommer att genomföras på vår filial i Kungsbacka. All undervisning är kostnadsfri.

Seniorkurs

Kom och ta del av livet på Wendelsbergs folkhögskola med allt vad det innebär i form av kultur och upplevelser. Det blir föreläsningar i olika former och om olika ämnen från dåtid till nutid. Allt i vår unika 1800-talsmiljö mitt i nuet. Dessutom besöker vi teatrar och andra kulturinstitutioner och tittar både framför och bakom scenen.

Etableringskurs

Wendelsbergs folkhögskola har etableringskurser tillsammans med Folkuniversitetet i Kungsbacka. Kursen är till för dig som nyligen har kommit till Sverige och behöver lära dig mer svenska.

SMF

Studiemotiverande folkhögskolekurs vill motivera dig till fortsatta studier. Kursen riktar sig till dig som är arbetssökande, fyllt 16 år och som varken har en gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning.

Våra utbildningar