Allmän linje –
Esteteten

Ansök digitalt
Ladda ner ansökningsblankett

Vem är kursen till för?

Kursen ”Esteten” vänder sig till dig som är nybörjare och vill pröva på ett år med teater, körsång och dans samtidigt som du kompletterar eller skaffar dig behörigheter för högskolestudier. Inga förkunskaper krävs!
(Genom utbildningen kan du också öka dina möjligheter att komma in på eftergymnasiala utbildningar. )

Gruppämnen

Kursplanen innehåller 2 timmar drama och 2 timmar teater, 2 timmar körsång och 2 timmar dans. I ämnet drama arbetar vi med gruppen genom olika gruppövningar och lekar. Ämnet teater innehåller grunderna i improvisation, skådespeleri och scenframställning. I körsången sjunger vi enklare stämsånger och i dansen gör vi lättare koreografier.

I svenska arbetar vi med språket ur olika aspekter: läser litterära texter, skriver texter av olika slag, övar muntlig framställning samt ordkunskap.

Individuell studierådgivning

Varje deltagare får individuell studierådgivning och hjälp med att sätta ihop sitt eget schema utifrån de egna behoven.

Välj grupp redan nu

När du skickar in din ansökan skriver du – någonstans i rutan Jag söker till – på ansökningsblanketten – vilken grupp du vill gå i. Ange ett första- och ett andrahandsval.

Alla sex grupper är ettåriga. Om du ska gå mer än ett år på Allmän kurs, väljer du en annan grupp det andra året.

Välkommen

Du är välkommen att besöka oss, för att se på skolan och fråga om utbildningarna. Ring helst i förväg på tel. 031-338 05 30, och bestäm en tid.

Till sidan Allmän linje
Här finns mer att läsa om studier, kurser, tillvalsämnen, behörigheter m m.

Våra utbildningar