SMF-kurs

Prova på att studera på folkhögskola

Är du inskriven på Arbetsförmedlingen och varken har gymnasieexamen eller grundläggande högskolebehörighet? Har du tänkt tanken att prova att studera som vuxen? Då kanske Studiemotiverande folkhögskolekurs kan vara något för dig. Ja, även om du inte har tänkt tanken så kan det vara något för dig.

Kursen riktar sig till dig som är arbetssökande, fyllt 16 år och som varken har en gymnasieexamen eller grundläggande behörighet till högskoleutbildning.

Du som vill prova SMF på Wendelsbergs folkhögskola måste ha svenska som andraspråk grund och vara nästan helt klar med grundskolan. Du kommer att inkluderas i en av 6 grupper på allmän kurs och ha egen mentorstid varje vecka. All undervisning sker på gymnasienivå. Grupperna är inte nivågrupperade utan blandade med de som läser sitt första, andra eller tredje år. Det finns ämnen man kan välja och som nivågrupperade, till exempel matematik och engelska. På Wendelsberg kan man läsa alla ämnen för grundläggande behörighet + Biologi, Kemi och Fysik 1 och 2. Det finns också många möjliga tillval, till exempel bild, sömnad, kör, drama m.fl.

Wendelsberg är en över 100 år gammal rörelsefolkhögskola (huvudman: IOGT-NTO Nykterhetsrörelsen). Skolan har ca 220 elever och många gemensamma aktiviteter som sex stora fester, volleybollnatt, Luciapyssel, fyra bokfrukostar en aktiv elevkår som ordnar aktiviteter som spel, kläd- och bok- bytardagar. Det finns en stor park bredvid skolan med elljusspår och frisbeegolf.

Vår nästa kursstart sker den måndag den 9 januari men vi tar emot deltagare även efter det. Du är välkommen att söka via din arbetsförmedlare.

Inskriven hos Arbetsförmedlingen

Att vara arbetssökande betyder i detta sammanhang inte bara att du letar efter arbete i största allmänhet, utan att du är inskriven hos Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Du kan få utvecklingsersättning eller aktivitetsstöd under kurstiden från Arbetsförmedlingen. När kursen är klar utfärdar folkhögskolorna ett intyg där det framgår vilka kunskaper och färdigheter som du tillgodogjort dig.

På Wendelsberg

Kursen genomförs på Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke. Vill du veta mer, kontakta Eva Selander eva.selander(a)wendelsberg.se eller 070-737 19 09.