Verksamhetsnära ledarskap –
1 termin, halvfart på distans

Det här är en kurs för dig som vill utveckla ett verksamhetsnära ledarskap för en framtid i den idéburna sektorn. Kanske är du redan verksam i en organisation/verksamhet och har ledaruppdrag av något slag men vill vässa dig ytterligare inom olika områden. Kanske är du ännu inte engagerad i någon särskild verksamhet men tillräckligt nyfiken på att kasta dig ut i en ny och särskilt meningsfull tillvaro. Med verksamhetsnära menas att du får omsätta dina teoretiska kunskaper och erfarenheter direkt i en praktisk verksamhet. Kursen ger dig många verktyg för att lyckas i ditt praktiska ledarskap.

Vi är ganska sociala också.

Följ oss på YouTube och Facebook

Projektbildarens YouTube-kanalProjektbildarens Facebooksida

Kursen syftar till att ge dig kunskap och verktyg för att kunna utveckla och leda verksamhet för olika åldrar inom den idéburna sektorn. Wendelsberg har IOGT-NTO som sin huvudman och därför har vi ett särskilt fokus på det drogpreventiva arbetet.

Kursen är på halvfart och läses på distans men med tre träffar á tre dagar på Wendelsberg.

Nästa kursstart är planerad till måndagen den 7 januari 2019.

Frågor
Har du frågor kontaktar du Björn Lanefelt på telefon 0707-37 19 26.


Möt Karl Kårby

Jag gick verksamhetsnära ledarskap i kombination med allmänlinje 2016/2017. Det var bra att läsa ledarskap halvtid på distans och sen kombinera det med tillvalsämnen på allmänlinje, så att jag kunde bli klar med gymnasiet. För min del läste jag extra mycket matematik, eftersom det var det som jag tyckte var svårt, men det gick jättebra.
Vi var ett antal från verksamhetsnära ledarskap som läser på heltid och jag bodde också på skolan. De andra i klassen läste verksamhetsnära ledarskap på halvfart och så sågs vi på videomöte varje vecka och på våra träffar på skolan. Vi lärde känna varandra bra och arrangerade bland annat en Hiphopfest vid vår träff.
Det var intressant att höra vad alla andra sa och tyckte. Att läsa ledarskap gav mig mycket och gav mig nya perspektiv på saker. Förut utsattes jag för andras pedagogik eller fick med mig andra på inte så genomtänkta saker. Men nu har jag bytt position och fått en ny förståelse och kan sätta ord på mina erfarenheter och bli en ledare. Jag har mina rötter i IOGT-NTO:s Kamratstöd och jag tror att många fler med den bakgrunden skulle få ut mycket av att gå denna utbildning.


 

empty